Grannsamverkan

Grannsamverkan är en viktig aktivitet för vår förening. Med god kontakt mellan grannar, FEF styrelse och polisen kan vi se till att minimera risken för inbrott och andra obehagliga aktiviteter i vårt område. Även bilskolorna som kör i vårt område hjälper till med bevakning och inrapportering.

Skulle du se något som ser misstänkt ut, tveka inte att höra av dig till styrelsen. Du ska alltid ringa 112 om du iakttar ett pågående inbrottsförsök eller 11414 för att ge information om en övrig iakttagelse som inte är av akut art.

LEDNINGSGRUPP FÖR GRANNSAMVERKAN

  • Bengt Ivner, sammankallande, email info@fardala.com, tfn 070 341 3611

NYTTIG INFORMATION OM TYRESÖ KOMMUN OCH GRANNSAMVERKAN

Hur skulle du själv reagera om två brandmän knackar på dörren? Som det ska visa sig blir de flesta glada när brandmännen Henrik Och Filip från Räddningstjänsten i Tyresö gör hembesök en solig söndag i mars för att prata om brandskydd och testa brandvarnaren. Tyresöradions Jerker Petterssonföljer med i det tionde avsnittet i serien Blåljus Tyresö.

Visste du att det begås 5206 anmälda brott i Tyresö årligen? Cirka 25% av brotten rubriceras som skadegörelse. Runt 10% av invånarna är redan engagerade i något grannsamverkansnätverk. Tyresö kommuns nye brottsförebyggande strateg, Ola Åkesson, vill se ett ännu tryggare Tyresö och önskar sig fler samverkansgrupper. Tyresöradions Jerker Pettersson besöker Ola Åkesson samma dag som han firar 3 månader på nya jobbet.

Visste du att det finns FIP-väktare i Tyresö kommun? FIP står för Första InsatsPerson och finns i både Tyresö och Haninge kommun. Vad gör en FIP och vad kan FIP hjälpa till med och hur är det att vara FIP? Ja, det och mer hör vi Tyresöbon Kenny Gustafsson berätta för Jerker Pettersson om i detta avsnitt av Blåljus Tyresö.