Förr & Nu

På denna sida finner du information ända från tiden för när området byggdes fram till nu. Det är både ”nybyggare” och familjer som senare köpt hus i Fårdala.

PLANERINGEN AV FÅRDALA

Fårdala Plankarta

Planbestämmelser, planbeskrivning och plankarta från kommunens arkiv. Som man kan se av plankartan blev inte Fårdala’s utformning helt som man hade tänkt sig från början.

 

 

 

BERÄTTELSER FRÅN NÅGRA ”NYBYGGARE”

Här finner du några intressanta radioprogram som Gunnel Agrell-Lundgren spelat in. Här handlar det om några ”nybyggare” i Fårdala som berättar om sina Fårdala minnen sedan 1960 talet.

Ulla och Rolf Lundström berättar om hur skånska Ulla träffade jämten Rolf och varför de valde att bosätta sig i Fårdala och hur det gick till att få tag på en tomt där i mitten på 1960-talet.

De beskriver också hur det såg ut i Fårdala innan området bebyggdes och hur man numera jobbar med grannsamverkan för att förebygga inbrott.

Elsie och Bengt Gustavsson berättar om sitt liv tillsammans, hur dom byggde hus i Fårdala, seglade och åkte skidor med hela familjen i många år. Nu blir det mest golf.

Bengt minns sina år på Sveriges Television där han arbetat tillsammans med många av våra största stjärnor.

 

Siv Andreasson berättar om sin barndom i Tyresö och hur hon och hennes man Ove byggde sitt hus i Fårdala. Sonen Tomas som skidade igenom skogen till skolan, gick i fyra olika nybyggda skolor. När Siv och Ove kom hem från cocktailpartyt i Korea låg vakten stupfull i skottkärran medan Tomas spelade Nya Finans i brandtrappan. Programmakare Gunnel Agrell Lundgren.

 

HUR DET GICK TILL ATT BYGGA HUS PÅ 1960 TALET

SLÅTTERVÄGEN 96, byggdes av Birgitta och Uno

SLÅTTERVÄGEN 94, byggdes av Elsie och

KLARBÄRSVÄGEN 26, byggdes av Elsie och Bengt Gustavsson

RÖNNBÄRSVÄGEN 2, byggdes av

KLARBÄRSVÄGEN 32, byggdes av Birgitta och Rolf Lundström